FBN Maker Party

“It’s a place to network, innovate and make a difference.

Binnenkort organiseert Bibliotheek Service Fryslân een FBN Maker Party. Dit is een inspirerende, creatieve, leuke en uitdagende training, bestaande uit een set workshops, lezingen en challenges voor bibliothecarissen en bibliotheekmedewerkers die zich bezighouden met digitale geletterdheid, onderwijs en makerspaces/fablabs/medialabs/coderdojos, etc.

De acht elementen van digitale geletterdheid vormen de basis van de FBN Maker Party.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat ga je doen?
Tijdens de Maker Party gaan we ons onder deskundige begeleiding onderdompelen in de nieuwe digitale technieken zoals 2d- en 3d-ontwerpen, 3d-printen, vinyl- en lasersnijden en coderen. Drie dagen lang gaan we leuke en/of zinvolle dingen maken om onze creatieve- en technische vaardigheden verder te ontwikkelen. Ook gaan we in kleine groepjes een eigen workshop of les ontwikkelen en de processen hiervan digitaal vastleggen. Je hoeft geen technisch expert te zijn om mee te doen aan de MakerParty.

Wanneer
Het is een 3-daagse training en vindt plaats op donderdag 30 november, vrijdag 1 december en zaterdagochtend 2 december 2017. In februari 2018 is er een terugkomdag waarop we ervaringen met elkaar uitwisselen en het FBN Maker Party werkboek presenteren. Alle resultaten komen vanzelfsprekend beschikbaar voor het Fries Bibliotheken Netwerk.

Programma
Het Maker Party thema van donderdag is “Van idee naar concept”. Vrijdag staat het programma in het teken “Van Concept naar prototype” en zaterdag gaan we “Van Prototype naar productie”.

Kosten
Deelname aan de Maker Party en de terugkomdag is voor bibliotheekmedewerkers uit het Fries Bibliotheken Netwerk gratis en voor deelnemers van buiten het netwerk € 695,- exclusief BTW. De kosten zijn inclusief 3x lunch, 2x diner, drinken en versnaperingen.

Wil je meedoen?
Je kunt je opgeven via secretariaat@bfrl.nl. Het maximaal aantal deelnemers is 30, dus wees er snel bij!
Heb je inhoudelijke vragen over de training, dan kun je terecht bij Aan Kootstra.

Maker Party is een concept dat is ontwikkeld door de Mozilla Foundation.
https://learning.mozilla.org/en-US/events

%d bloggers like this: